the well-being essentials

SCALP CARE

BOJE ZDRAVLJA I SREĆE

Otkrijte tajnu blistave, zdrave kose uz našu potpuno novu kolekciju za vlasište SCALP. Izrađena s preciznošću i prožeta najfinijim prirodnim sastojcima, ovaj izvrsni asortiman proizvoda za kosu osmišljen je kako bi pružio vrhunsku njegu i liječenje vlasišta i kose. Recite zbogom uobičajenim problemima vlasišta i pozdravite svijet pomlađivanja i vitalnosti.

KOMPLEKS PRIRODNOG PORIJEKLA

Inovativni fito-kompleks ukorijenjen u funkcionalnoj prirodnoj sinergiji koja je rezultat zajedničkog uzgoja dviju klica: KLICA LUCERNE (MEDICAGO SATIVA L.), koje sadrže fitonutrijente s izvrsnim antioksidativnim svojstvima, i KLICA LANA (LINUM USITATISSIMUM L.), koje su bogate u vitaminima, mineralima i antioksidativnim tvarima.

Konkretno, ovaj fito-kompleks sadržan u matičnim stanicama izdanaka bogat je izoflavonima, posebno formononetinom i apigeninom, koji potiču proliferaciju i vitalnost stanica. Stoga ima značajnu sposobnost moduliranja proliferativne aktivnosti i induciranja anagene faze, kao i protuupalnog djelovanja.

PREDNOSTI SCALP LINIJE

Potiče proliferaciju stanica: Scalp proizvodi aktivno potiču povećanu proizvodnju IGF-1 ili inzulinu sličnog faktora rasta. IGF-1 je snažan čimbenik koji igra ključnu ulogu u poticanju stanične proliferacije, osobito unutar dermalne papile. To znači da može pomoći u regeneraciji i rastu stanica kože, što dovodi do mlađeg i pomlađenog tena.

Protuupalno djelovanje: Scalp proizvodi daju impresivna protuupalna svojstva. Učinkovito inhibiraju proizvodnju medijatora upale, sprječavajući nastanak upalnih reakcija. Štoviše, smanjuje se aktivnost COX-2, enzima koji je zamršeno uključen u upalni proces. Kao rezultat toga, pomaže umiriti iritiranu kožu, smanjujući crvenilo i nelagodu.

Antioksidativno djelovanje: Još jedna ključna značajka Scalp linije je njihovo snažno antioksidativno djelovanje. Aktivno blokiraju otpuštanje unutarstaničnog H2O2 ili vodikovog peroksida, za koji je poznato da uzrokuje oksidativni stres i oštećenje stanica kože. Osim toga, sprječava stvaranje O2 - (superoksidni anion), radikalne vrste povezane s preranim starenjem i oštećenjem kože. Neutralizirajući te štetne tvari, Scalp linija učinkovito štiti kožu od oksidativnih oštećenja, čuvajući njezinu mladenačku blistavost i gipkost.